RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Bjarmann risikerer lønnskutt i Lyn

Sist oppdatert:
Elkjøp-arving Torgeir Bjarmann risikerer å gå kraftig ned i lønn som Lyn-direktør. For nå må andre forvalte millionformuen hans.

Den tidligere Lillestrøm-stopperen tjente 1,5 millioner i fjor, og står med hele 27 millioner i formue.

- Økonomien min har jeg ingen kommentar til, det må du selv finne ut av, sier en blid Bjarmann til TV 2 Nettavisen.

Men selskapene sine snakker Bjarmann gjerne om. 37-åringen har siden han la opp i 2003 forvaltet Elkjøp-arven på heltid gjennom investeringsselskapene Jerven Invest AS og Solstrålen AS.

Mens førstnevnte er heleid av Torgeir Bjarmann, satt den ferske sportsdirektøren på vel 22 prosent av aksjene i Solstrålen AS i 2004. Men i våres ble han fusjonert ut av selskapet, og gjør nå sine investeringer gjennom Jejo Capital AS.

Jerven Invest AS gikk vel 50.000 i underskudd i fjor, men er nesten gjeldsfritt og har 5,8 millioner i egenkapital. Familieselskapet Solstrålen AS røk også på et underskudd. Men tross 4,3 minusmillioner utbetalte Solstrålen AS en like stor sum i utbytte fra selskapets egenkapital. Og der er det nok å ta av. Solstrålen AS har nesten 136 millioner i egenkapital og bare 4,3 millioner i gjeld, ifølge 2004-regnskapet.

- Jeg har drevet med aksjer siden jeg la opp, men var forberedt i tilfelle et fristende jobbtilbud skulle dukke opp. Aksjeinvesteringer er hobby nummer to, og nå overlater jeg dette til en jeg stoler på, sier Torgeir Bjarmann.

Han begynner for fullt i Lyn-jobben fra 1. januar, men er allerede godt i gang.

- Du går vel ganske mye ned i lønn nå da?

- Det spørs jo hvor bra han jeg har overlatt dette til gjør det.

- Vurderer du å investere i Lyn også?

- Der skal jeg bare bidra med meg selv.

Jerven Invest AS hadde ved utgangen av fjoråret aksjer for 3,5 millioner i Active 24, Gresvig, Komplett, Kongsberg Gruppen, Kontorbygg Holding I, Lærøy Seafood Group, Norske Skog og Tomra Systems. I tillegg kommer en aksjepost i Stolt Offshore verdsatt til 400.000 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere