RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjørvika-luksus koster 20 mill ekstra

Sist oppdatert:
I det nye operabygget ønsker man at publikum skal kunne følge teksten oversatt på skjerm i stolryggen foran. Det koster 20 millioner kroner ekstra.

I operaen på Youngstorget kan man se på oversatt tekst via en skjerm over scenen. I den nye operaen i Bjørvika ønsker man skjermer i stolsetene der man kan følge oversettelsen, og kan velge mellom flere språk, skriver Aftenposten.

- I det nye operabygget vil displayene være med på å styrke profilen som en tilgjengelig opera for flere enn norsktalende, sier direktør Bernt Bauge til avisen.

Snøhetta Arkitekter skal ikke være særlig begeistret for det nye innspillet, blant annet frykter de at lys fra skjermene vil sjenere mange i salen. De små skjermene er også vanskelig å tilpasse, siden stolene ikke står rakt etter hverandre. Men uavhengig av hva arkitektene mener, må de regne med å bli overkjørt av styringsgruppen, Statsbygg og Operaen, skriver Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere