RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blandet bilde på USA-børsene

Trukket mellom inflasjons- og rentefrykt på den ene siden og lavere oljepris på den andre, endte USA-børsene grovt sett flatt torsdag.

Men den teknologitunge Nasdaq-indeksen klatret, trukket opp av Apple, som steg 9 prosent én dag etter et solid fall onsdag på grunn av skuffelse over salgsveksten som fremkom i selskapets kvartalsrapport.

Dette skjer etter at Apple i går lanserte en iPod som kan spille videofilmer, og samtidig offentliggjorde avtaler om å gjøre TV-serier og filmer tilgjengelig via selskapets nettbutikk iTunes.

På den positive siden for USA-børsene finner vi oljeprisen, som falt med en drøy dollar fatet i dag, etter at nye ukestall viste økende oljelagertall i USA.

Men frykten for økende inflasjon og dermed høyere rente fortsetter å plage aksjemarkedet. Renten på tiårige statsobligasjoner trekker nå opp mot 4,5 prosent, mot rundt 4,0 prosent ved begynnelsen av september. En høy rente er normalt dårlig for aksjemarkedet.

Selv om hovedbildet var flatt i dag, falt den viktige S&P 500-indeksen litt også denne dagen, og har dermed vist nedgang åtte av ni dager i oktober.

Dagens nøkkeltall

Dow Jones uendret på 10.216,59

Nasdaq +0,5% til 2.047,22

S&P 500 -0,1% til 1.176,84

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere