RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Fotograf:Andre Clark Utvik (NA24)

Blir Burger King-Konge

Sist oppdatert:
Først tok han Peppes, TGI Fridays og Starbucks. Nå blir han konge for Burger-King i hele Skandinavia.

Fastfoodkongen og styrtrik investor Jens Ulltveit-Moe har sikret seg rettighetene til Burger King i Norge, Sverige og Danmark. Det skriver Dagens Næringsliv (DN) torsdag.

Ulltvveit-Moe, som tidligere har vært president i NHO, overtar franchiserettighetene til Burger Kings restauranter i Norge, Sverige og Danmark. I 24 år har han utviklet kjeden i Norge. Nå har de brasilianske eierne gitt ham oppgaven med å få fart på restaurantene i hele Skandinavia.

Burger-King-kjeden har 138 restauranter i Skandinavia. Av disse eier Ulltveit-Moe allerede 32 i Norge og fire i Sverige.

I slutten av september fikk han avtale om å utvikle kaffekjeden Starbucks i Norden. Fra før har han blant annet TGI Friday’s og Peppes Pizza i porteføljen. Nå følger hamburgerkjeden som lenge har vært lillebror til McDonald’s.

Det gjør ham til Nordens største restaurantaktør med en omsetning ifjor på 2,6 milliarder kroner, skriver DN.

De neste fire årene skal Ulltveit-Moe, via hans selskap Umoe Restaurant Group, investere én milliard kroner for å bli enda større.

I planene ligger en kraftig økning i antallet Burger King utsalg-både i Norge, Sverige og Danmark, skriver DN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere