RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Gorm Kallestad, Scanpix)

Blir hjemme trass i råbillig krone

Sist oppdatert:
Den rekordsvake krona gjør Norge til et billigere ferieland. Men ekspertene tror ikke turistene strømmer hit av den grunn.

- Forskjell i valuta mellom Norge og Danmark har aldri vært noen debattsak, i hvert fall ikke i forhold til Norge-Sverige, hvor handel og turisme er atskillig mer valutastyrt, sier Danmarks turistsjef Vidar Mørch til NTB.

- I Danmark har vi alltid lagt vekt på at vi prismessig skal ligge gunstig an i forhold til Norge, og det tror jeg vi har klart, sier Mørch.

- Slår ikke ut

Markedskonsulent Jan Heider ved Tysk Turistkontor i Oslo sier at tidligere erfaringer med svak norsk kronekurs ikke slår ut på interessen for norsk reiseaktivitet til Tyskland.

- Reiselivet i Tyskland har holdt sine europriser i forhold til norske kjøpere stabilt og delvis litt under nivået fra et par år tilbake. For en norsk turist er det generelt rimeligere i Tyskland enn her hjemme. Men for tyskerne har nok overgangen fra mark til euro gitt litt høyere priser, sier Heider.

Tidlig priset

Informasjonssjef Lena Pettersson hos turoperatøren Star Tour sier at de priser som selskapet opererer med for kommende sommer og høst ble fastlagt da krona hadde en mye sterkere stilling.

Om dagens kronekurs sammenholdt med euro vil influere på prissettingen for vinter og sommer 2005, vil man først få svar på om noen måneder – trolig i juli når prisene fastsettes, sier Lena Pettersson til NTB.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere