RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blir Nordens største

To norske konkurrenter slår seg sammen, og danner Nordens største kjede innen kontormatriell.

Med rundt 870 ansatte, blir de to tidligere konkurrentene C. Tybring-Gjedde og Andvord AS den største aktøren innen kontorrekvisita i Norden. De to selskapene, som vil gå under navnet Andvord Tybring-Gjedde, vil til sammen få en omsetning rundt 2,5 milliarder kroner,

Rent formelt er det C. Tybring-Gjedde som overtar Andvord med oppgjør i aksjer, men Andvord-familien blir den største eieren i det nye selskapet, som vil overta «Gjeddas» børslisting. Andvord-familen vil gjennom Anvord Holding AS eie 45 prosent av selskapet, mens nest største aksjonær er Investment AB med 10,9 prosent. Finansmannen Johan H. Andresen jr. vil gjennom investeringsselskapet Ferd bli tredje største aksjonær, med en eierandel på 4,7 prosent.

Fusjonen forutsetter godkjenning av myndighetene og godkjennelse fra C. Tybring-Gjeddes generalforsamling, som vil bli avholdt i august.

Administrerende direktør Michel Andvord i Andvord vil bli foreslått valgt til styreleder, og administrerende direktør Bjørn Maarud i CTG blir konsernsjef i det sammenslåtte selskapet.

- Det nye selskapet blir unikt i det norske og nordiske markedet med sitt produktutvalg og ulike markedskonsepter. Ved å slå sammen virksomhetene vil vi realisere betydelige samordningsgevinster. Sammen med C. Tybring-Gjedde har vi anslått de årlige gevinstene til å være 40-50 millioner kroner. Sammenslåingen vil øke vår konkurransekraft, noe som over tid også vil innebære en tryggere og mer kompetanseutviklende arbeidsplass, sier Michel Andvord i en prerssemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere