RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blir verdens største bank

Sist oppdatert:
Etter harde uker ved forhandlingsbordet har Japans Mitsubishi Tokyo Financial Group tatt over UFJ Holdings, og vips har vi er verdens største bank verdt 1,7 billioner dollar.

Etter tøff konkurranse med bedriften Sumitomo Mitsui Financial Group signerte tilslutt de to bedriftene avtalen som danner verdens største bank med ressurser på 188.7 trilioner yen (1,7 billioner dollar).

Det melder BBC News.

Den nye giganten Mitsubishi UFJ starter opp 1. oktober 2005, og satser på og bli børslistet i New York, London, Tokyo, Osaka og Nagoya.

Den nye lederen Nobuo Kuroyanagi blir president for Mitsubishi Tokyo gruppen, mens UFJ president Ryosuke Tamakosh er øremerket for jobben som gruppeformann.

- MTFG er sterk på engrossalg, mens UFJ på detaljhandel, dette betyr at de har totalt ulike forutsetninger for å nå målene sine, uttrykker tidligere bankoverhode Yoshimasa Nishimura til BBC.

Samtidig advarer han mot at det ikke finnes noe garanti for at den nye banken vil unngå forvirringer og problemer i samarbeidsprosessen, og viser til forrige gigantbank-fusjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere