RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blodrød årsavslutning for Norske Skog

Sist oppdatert:
Avskrivningene gir Norske Skog et resultat før skatt på minus 1,12 milliarder kroner i fjerde kvartal.

Norske Skog avsluttet 2005 med tunge avskrivninger som sender resultatet rett til bunns. Resultat før skatt endte i fjerde kvartal på minus 1,12 milliarder kroner, melder selskapet i en børsmelding fredag morgen.

Nettoresultat i fjerde kvartal endte på minus 997 millioner kroner. Det svake resultatet er påvirket av en rekke forhold utenfor den normale drift, skriver selskapet.

Konsernsjef Jan Oksum har avsluttet 2005 med en ryddejobb i milliardklassen. Den største tapet skyldes nedskrivningen av Catalyst Paper, som er besluttet solgt. Norske Skog har nedskrevet aksjeverdien av Catalyst Paper med 729 millioner kroner. I tillegg er det gjort nedskrivninger av anleggsverdier ved Union og i forbindelse med tap ved salg av Forestia.

Driftsinntekt i året tre siste måneder ble 7,1 milliarder kroner. Netto driftsresultat endte på minus 194 millioner kroner.

Styret foreslår et utbytte på 5,50 kroner per aksje for 2005.

Omsetningen for hele 2005 endte på 25,7 milliarder kroner. Driftsresultatet endte på 630 millioner kroner for 2005, og resultat før skatt endte på minus en milliard.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere