RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blodrødt i Ementor

(Vimpelcom)
Sist oppdatert:
Pengene fortsetter å renne ut i Ementor. Det varslede underskuddet havnet i nedre del av estimatene. Nå ber selskapet om hjelp fra kundene.

Konsulentselskapet fikk et resultat før skatt på minus 86,2 millioner kroner i første kvartal, mot 1,5 millioner kroner i samme periode i fjor.

Tidligere gikk den nyansatte Ementor-sjefen Jo Lunder ut og varslet at underskuddet ville bli mellom 75-90 millioner kroner.

Mindre inntekter enn ventet
Driftsinntektene endte på 972 millioner kroner, mot fjorårets 1.284 millioner kroner. Ifølge TDN Finans var det ventet inntekter på 1.101 millioner kroner.

Driftsinntektene ble seg til minus 77,9 millioner kroner, en kraftig oppgang fra 7,4 millioner kroner året før.

Ber om hjelp
- Vi er avhengig av fortsatt tillit og tiltro fra våre kunder og innsats fra våre ansatte for å endre denne situasjonen.

Vi vil derfor fokusere på å forenkle organisasjonen og leveranseprosessene våre, motivere og støtte våre ansatte og tette de største hullene i virksomheten.

I løpet av andre kvartal vil vi også utvikle et klarere strategisk fokus for det fremtidige Ementor, skriver selskapet i en melding.

Mandag varslet Ementor at underskuddet ville bli mellom 75 og 90 millioner kroner. Da var det ikke mer enn to måneder siden forrige gang Ementor måtte ut og nedjustere markedets forventninger til resultatet.

Den gangen gjaldt det fjerde kvartal 2004, og de svake tallene ble da blant annet begrunnet med store kostnader til sluttpakken for tidligere konsernsjef Arne A. Jensen.

Fjerde kvartal ga et underskudd før skatt på 97,4 millioner kroner.

Skuffelser på skuffelser
Ementor, tidligere Merkantildata, har en lang historie med skuffelser i forhold til egne mål og i forhold til aksjemarkedets forventninger.

Utover 1990-tallet bygde Tom Adolfsen selskapet opp i kraftig tempo, men etter at luften gikk ut av IT-boblen rundt tusenårsskiftet, har Ementor levert store underskudd hvert år, og totalt tapt flere milliarder kroner.

Selv ikke nå, når andre IT-selskaper går bedre igjen, ser Ementor ut til å klare å løfte seg med markedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere