RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Boblefrykt på børsen

Sist oppdatert:
Før lunsj var det stupekonkurranse på Oslo Børs. Ved børsslutt har situasjonen bedret seg i et nervøst marked.

Alle snakker om bobler for tiden – mer og mindre seriøst. Eiendomsboblen har man snakket om lenge, men diskusjonene om riggbobler og laksebobler er av nyere art. I dagens utgave av Finansavisen sammenligner Tellef Thorleifsson i Northzone Ventures dagens marked med IT-boblen da den sprakk.

- Da tenker jeg særlig på den eksplosive kursutviklingen som har vært gjeldende for mange olje- og oljerelaterte selskaper. Det virker som flere selskaper har sopet sammen store summer kapital uten at det ligger så mye substans i selskapet. Dette tyder på at det er en sterkt økende mengde risikovillig kapital, og da kan fallet bli hardt, sier Thorleifsson til Finansavisen.

Tirsdag var en dag preget av røde tall på Oslo Børs, og onsdag ble ikke spesielt bedre. Ved børsslutt har 98 aksjer falt i verdi. 70 aksjer er uforandret og 51 aksjer har økt i verdi.

Motvekten til det meste av boblepratet har vært det enorme presset mot oljeprisen. Stadig nye prisrekorder og snakk om oljepriser helt opp i 80 og 100 dollar fatet har drevet aksjekursene til oljeselskapene opp til nye høyder. De siste dagers korrigering i oljeprisen har sendt oljekammeratene på Oslo Børs nedover.

Onsdag var Statoil og Hydro ned med henholdsvis 1,51 prosent og 0,54 prosent. Statoil-aksjen var ved børsslutt ned til 147,25 kroner. Det er 5,75 kroner lavere enn ved børsslutt mandag. Hydro-aksjen er ned til 642,50 kroner. Det er 19,50 kroner lavere enn sluttnoteringen torsdag i forrige uke.

Dagen før Norwegian-sjef Bjørn Kjos skal presentere tallene for andre kvartal løftes Norwegian-aksjen igjen. Onsdag endte aksjekursen opp 3,8 prosent til 35,50 kroner.

Hovedindeksen endte onsdag ned 0,43 prosent. Til sammen ble det omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 5,5 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere