RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bogen-bostyre kritiserer Ernst & Young

Sist oppdatert:
Bostyret i Sponsor Service mener Ernst & Young-revisorene godkjente regnskapene i selskapet på bakgrunn av usignerte avtaleutkast og muntlige uttalelser fra ledelsen, og på denne måten snudde underskudd til overskudd.

Tilsynelatende hadde revisorene ubegrenset tillit til avtaleutkastene og ledelsen i Sponsor Service. Bostyret mener denne tilliten fikk dramatiske følger, skriver Dagens Næringsliv.

Ernst & Young godtok et overskudd på 20.1 millioner kroner for regnskapsåret 2000. I ettertid har bostyret funnet at selskapet i realiteten hadde et underskudd på mellom 37,2 og 49,1 millioner kroner.

I 2001 regnskapene ble forskjellene enda større. Revisorene godkjente et resultat på 23,3 millioner kroner, mens bostyret mener underskuddet lå på mellom 40,4 og 57,6 millioner kroner.

Ifølge bobestyrer Jon Skjørshammer og borevisor Kjell Melhus var det mer enn nok opplysninger i den informasjonen som ble forelagt Ernst & Young, som burde fått revisorene til å slå alarm.

Ernst & Young tilbakeviste onsdag at de har gjort noe galt, men bostyret er ikke enige. De mener revisorene har oversett at at ledelsen i det konkursrammede sponsorselskapet har unnlatt å kostnadsføre betydelige kostnader i det året de er påløpt, og at de også har godkjent at kostnader er flyttet til balansen som varige verdier.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere