RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bogen frykter ikke Økokrim

Foto: Morten Holm / SCANPIX.
Sist oppdatert:
Terje Bogen tar det med "knusende ro" at Økokrim har besluttet å åpne etterforskning av hans livsverk, Sponsor Service.

Etterforskningen skal søke å avdekke om det har foregått grovt bedrageri, grovt underslag og regnskapsovertredelser i sponsorgiganten.

Anmeldelsen innløp i forrige uke og kommer fra bostyreren i selskapet, advokat Jon Skjørshammer, opplyser Økokrim.

Terje Bogen sier han ikke frykter for hva Økokrim kan avdekke.

- Nei, dette tar jeg med knusende ro. Vi har ikke hørt et pip fra Økokrim på ett år. Det har ligget i kortene hele veien at dette ville bli oversendt til Økokrim, og det er helt greit for meg, sier Terje Bogen til TV 2 Nettavisen.

Sponsor Service, som var Norges største sponsorselskap, ble slått konkurs i februar i fjor. Sist høst kom bostyret med sin beretning hvor det ble påpekt at sponsorselskapets regnskaper var til dels svært oppblåste.

Beretningen ble sendt videre både til Økokrim og Kredittilsynet, og for to uker siden kom Kredittilsynet med flere sterkt kritiske merknader til revisjonen av Terje Bogens livsverk.

Bostyret og borevisor beskrev i sin rapport regnskapsføringen i Sponsor Service som «underlig». De fant også forhold som de mente påtalemyndigheten måtte forfølge og vurdere videre.

Så langt er det registrert krav på nærmere 570 millioner kroner etter konkursen i sponsorselskapet. Største kreditor er Nordea som vurderer et erstatningssøksmål mot revisjonsfirmaet Ernst & Young i kjølvannet av konkursen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere