RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Bokettersyn avslørte skatteunndragelser

Sist oppdatert:
Ifølge ferske tall fra bokettersyn ved fylkesskattekontoret i Rogaland, har i gjennomsnitt hver kontrollerte pub- og restauranteier unndratt 300.000 kroner i skatt og avgifter hittil i år.

Skatte- og avgiftsunndragelsene fordeler seg på fire områder, skriver Stavanger Aftenblad.

Omtrent halvparten av unndragelsene gjelder manglende merverdiavgift. Den nest største posten er unndratt selskapsskatt. Manglende skattetrekk er også vanlig, og den siste posten er manglende arbeidsgiveravgift.

- Det må presiseres at dette er gjennomsnittstall. I noen bok-ettersyn er det ikke avdekket svart økonomi. I andre tilfeller er de unndratte beløpene høyere enn gjennomsnittet, understreker kontrollsjef Astrid Bernhardt hos Rogaland fylkesskattekontor overfor Aftenbladet.

Bokettersynene fører stort sett til at unndratte skatter- og avgifter blir betalt inn, opplyser Fylkesskattekontoret. Og blir ikke dette betalt inn, kan skattemyndighetene begjære stedet konkurs.

Skattemyndighetene politianmelder de mest alvorlige tilfellene av lovbrudd. De kan også sende en melding til bevillingsmyndighetene, som har mulighet til å frata stedet skjenkebevillingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere