RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bolig-oppturen fortsetter

Sist oppdatert:
I oktober i år er boligprisene over 12 prosent høyere enn i tilsvarende måned i fjor. Og pristrøkket ser ut til å holde seg.

Det går frem av Norges Eiendomsmeglerforbunds (NEF) boligprisstatistikk, som ble lagt frem mandag.

Oktoberprisene er 0,7 prosent høyere enn prisene i september, og Norges Eiendomsmeglerforbund melder om kraftig og vedvarende vekst.

- Tallene viser at vi fortsatt har et knallsterkt boligmarked. Vi har aldri hatt så høye priser som nå, og det ser foreløpig ikke ut til at det skal roe seg ned, sa formann Øivind A. Tandberg i NEF på en pressekonferanse mandag.

Statistisk sentralbyrå melder at boligene i tredje kvartal i år kun er 0,2 prosent dyrere enn i kvartalet før. Siden tredje kvartal i 2003 har imidlertid prisene steget med 11 prosent.

Kraftig underliggende prisvekst
Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene i oktober med 1,7 prosent. Det vil si at boligmarkedet var hetere forrige måned enn i en gjennomsnittsmåned.

De sesongjusterte prisene har nå steget seks måneder på rad, og utviklingen ser ut til å følge fjoråret. Da hoppet prisene til værs i siste halvdel av året. Til sammenlikning var første halvår dårlig i fjor, mens det i 2004 har vært en god vekst hele året.

Den underliggende trenden viser altså at det er en kraftig og vedvarende vekst i boligprisene.

Mest opp i nord og vest
Mest vekst har det vært i Tromsø og Bergen, med en oppgang på 16 prosent hittil i år. Til sammenlikning var utviklingen i fjor på henholdsvis syv og seks prosent.

I Trondheim har prisene steget med 15 prosent, mens Stavanger har hatt et prishopp på 12 prosent.

I hovedstaden er prisutviklingen noe svakere, med «bare» ni prosent hittil i år. Det kan være verdt å merke seg at prisnivået er høyest i hovedstaden, og at boligkjøperne ikke har råd til å strekke seg så langt.

Fra meglerhold meldes det ifølge markedssjef Per Hultgren i Garanti om et godt marked i Oslo. Det er mange som møter opp på visning, og de første budene kommer inn raskt etter at visningene er avsluttet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere