RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Boliglånsrentene på vei opp

Sist oppdatert:
Bankenes fastrente-tilbud har vært rekordlave lenge. Men nå har kurvene snudd, og rentene er igjen på vei opp. Sjekk hvem som er best på fastrente.

- Rentekurven er ganske markant stigende fra ett til tre år fremover. Markedet venter at det skjer ganske lite det nærmeste året, men ser så for seg en kraftig øking etter det, sier makroøkonom Kyrre Aamdal i DnB NOR Markets til TV 2 Nettavisen.

Siden mars har de lange rentene steget relativt mye. Litt frem i tid ser økonomene for seg at styringsrenten fra Norges Bank vil ligge på rundt 5,5 prosent.

Den første renteøkningen tror Aamdal vil komme om et halvt års tid, enten sent på høsten eller vedr juletider.

Opp fra 3,65 til 4,10 prosent

Markedets forventning til høyere rente gir seg også utslag i rentetilbudene fra bankene på boliglån. Nå stiger fastrentene igjen, etter lang tid nede på rekordlavt nivå.

I midten av mars lå det laveste treårige fastrentetilbudet på 3,65 prosent. Så snudde trenden, og i april var det beste tilbudet på 4,10 prosent.

Nå er det beste fastrentetilbudet over tre år oppe i 4,20 prosent. Det er BNbank som opererer med dette. Eiendomskreditt har det nest beste tilbudet, på 4,45 prosent nominelt og 4,57 prosent effektivt.

Hoveddelen av de beste bankene har en nominell rente på 4,50 prosent.

Også femårsrenten stiger

Femårsrenten har fulgt oppgangen i likhet med treårsrenten. Tilbudene har blitt høyere i løpet av perioden fra mars til juni.

Fastrenten over fem år har steget fra 4,80 prosent til 5,10 prosent. BNbank topper listene også på dette området.

Eiendomskreditt følger hakk i hæl. Vestlands-banken har en nominell fastrente på 5,15 prosent og en effektiv på 5,30 prosent. Bank Direkte Sandnes Sparebank har også en nominell fastrente på 5,15 prosent, men her er den effektive renten på 5,37 prosent.

Men fortsatt er rentetilbudene lavere nå enn de var for rundt ett år siden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere