RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Bonnier)

Bonnier øker i TV4

Sist oppdatert:
Kampen om makten i medie-Norden hardner til etter at Schibsted meldte sin intensjon om å kjøpe finske Alma Media. Nå kjøper Bonnier seg opp i svenske TV4, en post også det norske konsernet ville ha kloa i.

Det melder Dagens Industri.

Det er forlaget Natur & Kulturs post på seks prosent som Bonnier sikrer seg. Prisen er på hele 156 millioner kroner, og Bonnier sikret seg aksjeposten foran nesen på Schibsted som også var ute etter aksjene. Til slutt var svenskene villige til å betale mest.

Etter kjøpet har Bonnier en direkte eierandel på 27,7 prosent og er dermed største eiere i TV4. Samtidig eier Bonnier 33 prosent av aksjene i Alma Media, og det svenske familiekonsernet tar dermed opp kampen med Schibsted om makten på det nordiske tv-markedet.

Tidligere har Kjell Aamot og co storkjøpt aksjer i TV4, og mandag la de inn et bud på nesten seks milliarder på hele Alma Media.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere