RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bostyrer vil granske T5PC-topp

Sist oppdatert:
Bostyrer vil granske om finansakrobaten, konkursrytter og T5PC-edderkoppen Henrik Ellefsen har unndratt flere millioner kroner fra beskatning.

Det skjer i forbindelse med oppgjøret i konkursboet til Core Corporation, ett av Ellefsens mange selskaper som har gått konkurs i det siste. Selskapet ble begjært konkurs av kemneren i Oslo 20. mai, med grunnlag i et ubetalt skattekrav på 183.787 kroner.

Henrik Ellefsen er sønn av en av 80-tallets mest markante japper, Harald Ellefsen.

Under den første skiftesamlingen Oslo Tingrett tirsdag, påpekte bostyrer Kåre Størseth spesielt to forhold han ville granske nærmere. Til og med 2002 var det nesten ikke aktivitet i selskapet.

Plustelige inntekter
- Det er påfallende at det i 2003 plutselig dukker opp en kapitalinntekt på tre millioner kroner, og at det på samme tid dukker opp en ekstraordinær driftsutgift på nesten samme sum. Hvor kom pengene fra, og hvem gikk de til? Det er ikke et ukjent fenomen at utgiftssiden i et selskap blåses opp for å unndra skatt. Dette må sjekke opp nærmere, sa bostyrer i skifteretten.

Bostyrer fortalte retten at han også ønsket å sette konkursen i Core Corporation i forbindelse med konkurser i andre av Ellefsens selskaper de siste årene. Blant disse selskapene er det to som har figurert i forbindelse med pyramideskandalen T5PC, nemlig PWR Charge og Exente Securities. Sistnevnte ble solgt til pyramidesystemet for å være basis for selskapets aksjehandel.

- Bostyret må undersøke hva bostyrer i disse konkursene har gjort, og sammenholde det med vårt eget arbeid, sa Størseth i retten.

Ellefsen ble i mars i år idømt to års konkurskarantene i forbindelse med konkursen i Exente.

- Et gammelt krav
Henrik Ellefsen bekrefter overfor TV 2 Nettavisen at han var eier av Core Corporation og at selskapet nå er erklært konkurs..

- Det var et tomt investeringsselskap jeg hadde. Årsaken til konkursen var et skattekrav - en gammel krangel med ligningsmyndighetene. Egentlig er det ikke noe. Utover dette har jeg ingen kommentarer, sier Ellefsen til TV 2 Nettavisen.

Ifølge Henrik Ellefsen skyldes den plutselige oppblåsingen av inntektene og utgiftene i Core Corporation en aksjehandel han gjennomførte.

- Det var en helt straight aksjehandel med lånte penger.

På spørsmål om disse investeringene hadde noe med T5PC å gjøre svarer Ellefsen kategorisk nei.

- Nei, overhodet ikke, svarer Ellefsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere