RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Braathens-ansatte anker

Sist oppdatert:
De Braathens-ansatte tapte på nesten alle punkter i rettssaken mot SAS-ledelsen. Nå varsler de Braathens-ansatte omkamp.

Det går fram av en pressemelding fra YS-forbundet PRIFO tirsdag ettermiddag. Ifølge PRIFO er det bare deler av dommen som ankes.

- Vi mener dommen er feil og at det derfor er grunnlag for å anke saken inn for en høyere domstol, sier advokat Kjetil Edvardsen i PRIFO.

Dommerpanelet var delt

PRIFO og LO gikk på vegne av 369 tidligere Braathens-ansatte til sak mot SAS etter at Braathens' bakketjenester ble overført til SAS-selskapet Scandinavian Ground Handling. Cirka 1000 ansatte opplevde å miste ansienniteten de hadde opparbeidet i Braathens i forbindelse med overføringen.

I dommen fra Asker Bærum tingrett tapte de Braathens-ansatte på nesten alle punkter. Bare 42 av de 369 som hadde gått til sak, fikk medhold, og beholdt både stillingsnivå og ansiennitet. Bare to av de tre dommerne i tingretten stilte seg bak dommen.

- Jeg har tro på at en høyere domstol vil vurdere saken litt annerledes enn i tingretten, hvor en fagdommer og to meddommere gjorde til dels vanskelige vurderinger. I Borgarting lagmannsrett skal tre fagdommere og fire meddommere nå gjøre en ny vurdering, sier Edvardsen.

- Viktig prinsippsak

Striden mellom de ansatte i Braathens og SAS-ledelsen er den mest omfattende arbeidsrettssaken gjennom tidene i Norge. PRIFO mener saken har stor prinsipiell betydning.

- Dersom dommen fra Asker og Bærum tingrett blir stående, får den konsekvenser for flere en de tidligere Braathensansatte. Den vil også sette premisser for andre arbeidstakere som rammes av oppkjøp, sier Lisbeth Eliasson, forbundsleder i PRIFO og tidligere tillitsvalgt i Braathens.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere