RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Braathens-ansatte tapte i SAS-sak

De 320 tidligere Braathens-ansatte fikk ikke medhold i Borgarting lagmannsrett, i forbindelse med SAS-overtakelsen av Braathens.

- Nå må vi vurdere om det er grunnlag for å bringe saken inn for Høyesterett, sier fagforeningen Parats leder Lisbeth Eliasson i en pressemelding.

Parats juridiske eksperter vil umiddelbart vurdere dommen sammen med Eliasson.

- Denne saken har stor prinsipiell interesse. Dersom dommen blir stående, er vi redd den vil svekke oppsigelsesvernet for alle ansatte i bedrifter som blir kjøpt opp, sier Parats advokat Kjetil Edvardsen i meldingen.

I løpet av de siste fem årene har tidligere Braathens-ansatte enten blitt sagt opp eller overført til SAS-systemet. Kun en gruppe har ikke fått med seg ansienniteten inn i det nye selskapet, nemlig de som utfører bakketjenester. Dette anså Parat som urimelig, og saken ble bragt inn for rettssystemet.

Høsten 2003 avsa Asker og Bærum tingrett dom i en sak der PRIFO og andre arbeidstakerorganisasjoner stevnet SAS-konsernet for løftebrudd i kjølevannet av Braathens-oppkjøpet. I tingretten nådde ikke de ansatte helt frem, og PRIFO valgte derfor å anke dommen til lagmannsretten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere