RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Braathens-slaget er i gang

Sist oppdatert:
SANDVIKA (TV 2 Nettavisen): Foran et fulltallig pressekorps startet kampen for 369 tidligere Braathens-ansatte som SAS skviset ut i fjor sommer.

Arbeidsrettssaken startet i Asker og Bærum tingrett klokka 9 tirsdag. I tre uker framover vil tre advokater på hver sin side av bordet argumentere for sine parters syn.

- Utfallet av denne saken vil få stor betydning for fremtidige og liknende saker. Dersom SAS får medhold er dette et alvorlig inngrep i stillingsvernet i Norge, sa LO-advokat Einar Engh i Asker og Bærum tingrett. Han representerer 369 Braathens-ansatte, etter at to saksøkere trakk seg. 20-30 Braathens-ansatte fulgte innledningen på rettssaken.

- Dette er en meget spesiell sak. Nesten en samlet fagbevegelse har reagert på denne samordningsprosessen, sa Engh i sitt innledningsforedrag.

Han understreket at de tidligere Braathens-ansatte ikke bestrider behovet for sammenslåing eller nedbemanning, men at deres eneste krav er likebehandling.

Hadde SAS rett til å foreta en nedbemanning som utelukkende gikk ut over de tidligere ansatte i Braathens? Nei, mener saksøkerne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere