RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bråstopp for Nokia-veksten

Sist oppdatert:
Pengene renner inn i kassa hos den finske mobilgiganten Nokia. Men salget av mobiltelefoner går tregere enn ventet. På børsen stuper Nokia-aksjen.

Samlet endte resultatet før skatt på 1.260 millioner euro. Det var på forhånd ventet at Nokia ville nå opp til 1.211 millioner euro i 3. kvartal.

Mens inntjeningen var bedre enn ventet, leverte Nokia mer labre tall for omsetningen. Den kom inn på 6.874 millioner euro, mot ventet 6.934 millioner. Dette gir grunn til bekymring, siden det kan tolkes som at salgsveksten avtar. Bransjens mektigste aktør ser ut til å tape terreng.

Dårlig vekst
Nokias markedsandel steg i kvartalet til 39 prosent av totalmarkedet, fra 36 prosent i samme kvartal ifjor. Det fremgår av selskapets kvartalsrapport torsdag. Markedsandelen hjelper imidlertid lite så lenge omsetningen ikke stiger tilsvarende. Forklaringen er at Nokia har satset tungt på billigere telefonmodeller, som gir mindre penger i kassen.

Fortjeneste per aksje (eps) endte på 0,18 euro, mens det var ventet 0,17 euro.

Både analytikerne og investorene frykter at omsetningstallene i tredje kvartal er et signal om at tiden med gladnyheter fra de finske skogene er over. Nokia-aksjen er ned 4 prosent etter at tallene ble kjent klokken 12.

Networks sliter
Nokia venter at det samlede verdensmarkedet vil ta unna 460 millioner mobiltelefoner i løpet av 2003.

Ifølge kvartalsrapporten ventes det at Networks-delen vil omsette for 1,4 milliarder euro i fjerde kvartal. Det er betydelig under analytikernes estimater på 1,6 milliarder euro.

Samtidig spås det at driftsresultatet vil gå i null, mens analytikerne venter et positivt driftsresultat på 49 millioner euro.

TV 2 Nettavisen kommer med mer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere