RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bratt fall for fiskeaksjer

Sist oppdatert:
Fiskeaksjene faller kraftig på Oslo Børs, til tross for høye eksportpriser på laks.

– Vi har ikke annen forklaring på det som skjer enn at omsetningen av fiskeriaksjer er veldig lav for tiden. Kjøperne er avventende, sier finansdirektør i Fjord Seafood, Sverre Hærem, til NTB.

Venter og ser

Han tror at et generelt fall i kursene på børsen slår kraftigere ut for fiskeriselskapene. I tillegg kommer kvartalsrapportene for de fleste fiskeriselskapene i disse dager.

– Det er ikke noe i markedet som tilsier en kursnedgang. Jeg har ikke annen forklaring enn at kjøperne tydeligvis velger å avvente situasjonen, sier Hærem.

I forrige uke ble eksportprisen på laks notert over 25 kroner, og eksportvolumet var over 5.000 tonn. Begge deler bekrefter en trend i laksenæringen om at det går bedre enn på lenge. Likevel er altså uroen stor blant investorene. De holder fingrene borte fra noen av de mest følsomme aksjene, som for eksempel fiskeriaksjer.

Verditap

Det er enorme papirverdier som har forsvunnet ut fra de store, børsnoterte fiskeriselskapene i Norge i løpet av en drøy måned, og de to siste ukene har fiskeriaksjene vært nærmest i fritt fall.

Fjord Seafood-aksjene ble notert til 4,20 kroner i midten av mars, og lå ved middagstider mandag på 3,30 kroner.

Kriserammede Pan Fish er igjen halvert i løpet av noen uker, fra 6 øre i slutten av februar til 3 øre mandag. Domstein hadde en toppnotering i slutten av februar på 8,50 kroner og er nå nede i 6,70 kroner.

Bunnsolid

Til og med bunnsolide Lerøy Seafood Group, som har tjent penger gjennom noen tøffe år i næringen, registrerer en kraftig nedgang i aksjekursen. Aksjekursen i Lerøy var over 40 kroner i første halvdel av mars, og er nå nede i 34,50 kroner.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere