RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bravida selger til Ulltveit-Moe

Sist oppdatert:
Installasjonsfirmaet Bravida selger nå sin IT-virksomhet i Norge, og setter dermed punktum for en storstilt nordisk satsning med utgangspunkt i Telenor.

Bravida selger nå IKT-virksomheten i Norge. Kjøper er Jens Ulltveit-Moes selskap Umoe Invest. Den tidligere NHO-presidenten Ulltveit-Moe er fra før engsjert i en rekke ulike bransjer, også i IT, gjennom en stor aksjepost i børsnoterte Ementor.

Salget fra Bravida omfatter rundt 800 ansatte, og en årlig omsetning på rundt en milliard kroner.

Det kommer bare halvannen uke etter at Telecom-virksomheten, med rundt 1850 ansatte i hovedsak i Norge, ble solgt. Kjøper av Telecom-virksomheten var det svenske investeringsselskapet Altor.

Slutt på store planer
Planen er å beholde et rest-Bravida bestående av installasjonsvirksomhet innen elektro, rør og ventilasjon, sier konsernsjef Amund Skarholt til TV 2 Nettavisen. Denne virksomheten vil ha rundt 8000 ansatte, men rundt 70 prosent av disse vil være i Sverige, og bare 15 prosent i Norge.

Skarholt selv anser sin ryddejobb for å gå mot slutten, og må finne noe annet å gjøre.

Man jobber også med å selge en mindre virksomhet som ligger utenfor dette området, men de store salgene er nå gjennomført, ifølge Skaholt.

Utangspunktet for Bravida var at man slo sammen den gamle teleinstallasjonsvirksomheten til Telenor med øvrige virksomheter innen installasjoner. Telenor eier fortsatt rundt 45 prosent av Bravida.

Skarholt, som kom inn for å rydde i etterkant, legger ikke skjul på at han mener dette var et feilgrep. - Synergieffektene var ikke til stede, hverken på produksjonsdelen eller på salgssiden, sier han til TV 2 Nettavisen.

Salgssummen er konfidensiell, men Skarholt har tidligere sagt at han håpet å få over en milliard for alle virksomhetene. - Vi kom i nærheten, sier Skarholt nå.

Salgene kommer etter at Bravida-konsernet bare i løpet av fjoråret ble slanket med 1.700 ansatte.

Satser på IT
- Bravida IKT er en virksomhet vi har stor tro på. Kompetansen i bedriften kombinert med en unik markedsposisjon gir grunn til å tro, at med solid innsats og tro på fremtiden, skal vi sammen skape den fremste spilleren i dette markedet i Norge, sier Jens Ulltveit-Moe i en melding.

Umoe har nå hentet inn Svein Berntsen for å lede sin satsning innen tele- og IT. Han går inn som daglig leder i Bravida IKT. Berntsen kommer fra stilling som leder for ID Gruppen, som nylig solgte selskapet ID Connect til børsnoterte Catch.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere