RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bredbånd for alle penga

Stadig flere av oss har bredbånd, og vi vil har enda raskere forbindelse. Her ser du hvilke kommuner som er på bredbåndstoppen.

Statistisk sentralbyrå har kommet med sin oversikt over internettutbredelsen i Norge. Ved utgangen av fjoråret var det hele 640.000 bredbåndsabonnement her i landet.

Det er en vekst på 84 prosent i forhold til i 2003, da det var 347.000 bredbåndstilkoblinger i Norge. Av de 640.000 tilkoblingene er 582.000 private.

Vil ha det kjappere
Den mest vanlige bredbåndslinjen er fortsatt 704 kbps, men det er blant de høyere hastighetene fra én til åtte mbps at den største økningen skjer.

Oslo er det fylket med flest bredbåndsabonnement per innbyggere, hele 40 prosent av husholdningene har bredbåndsoppkobling.

Sammen med Akershus og Rogaland er det de tre fylkene med forholdsmessig flest bredbånd. Hedmark og Nord-Trøndelag ligger på bunn med under 19 prosent.

Raskt i Nordland
Oslo, Rogaland og Nordland er de fylkene med høyest hastighet på bredbåndslinjene, over 30 prosent har hastigheter over én mbps.

På slutten av fjoråret var det 35 av landets 433 kommuner som hadde under 10 eller ingen bredbåndsabonnement.

Her er kommunene med flest bredbåndsabonnenter. Landsgjennomsnittet er på 29,2 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere