RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Knut Fjeldstad/Scanpix (Scanpix)

Breddfull kasse i Hydro

Sist oppdatert:
Norsk Hydros pengebinge flommer over. Selskapet har nå like mye penger på bok som i gjeld - rundt 30 milliarder kroner. Det kan bety utbyttefest .

Dersom Hydro-sjef Eivind Reiten ikke snart finner noe å putte pengene i, tror analytikere at det kan gå mot tidenes utbyttefest i forbindelse med 100-årsfeiringen neste år.

Investeringsprosjekter

Finansdirektør Ida Heljesen i Hydro sier selskapet neppe har vært i en bedre finansiell situasjon. Aksjonærene lar imidlertid neppe en slik pengebinge så urørt - dersom Reiten ikke kommer opp med gode investeringsprosjekter, skriver Aftenposten.

- Jeg tror at Hydro i forbindelse med jubileet neste år kan komme til å gi et ekstra jubileumsutbytte. I alle fall er det naturlig å se for seg at de kommer til å kjøpe tilbake ytterligere, sier aksjeanalytiker Arnstein Wigestrand i Enskilda Securities til avisen.

Tilbakekjøpsprogram

Analytiker Oddvar Bjørgan i meglerhuset ABG Sundal Collier tror også Hydro vil gi tilbake mer penger til sine aksjonærer, men at dette heller skjer via et nytt tilbakekjøpsprogram enn et gigantisk ekstraordinært kontantutbytte.

Et prosjekt som kan bidra til at Reiten slipper unna en diskusjon om ekstra utbytte er byggingen av et enormt aluminiumsverk i Qatar.

En beslutning om dette vil, ifølge Aftenposten, trolig bli tatt før jul.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere