RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Britisk tråler nekter bot

Sist oppdatert:
Den britiske tråleren «Searcher» som ble tatt for ulovlig fiske utenfor Stavanger før helgen, vil ikke godta bot.

Rederiet har fått et forelegg på 300.000 kroner, og kapteinen har fått et forelegg på 15.000 kroner, melder NRK ifølge Bergens Tidende.

Det var under en rutineinspeksjon 1,7 nautiske mil inne i Norsk Økonomisk Sone at den britiske tråleren ble tatt av Kystvakten for ulovlig fiske.

Foreleggene er gitt på bakgrunn av ulovlig fangst av mange fiskeslag, ifølge politifullmektig Fredrik Soma i Rogaland politidistrikt. Rederiet har stilt bankgaranti og «Searcher» er satt fri igjen. Rettsaken er satt til etter nyttår, og trålerens posisjon blir trolig sentral i rettssaken. Kapteinen mener ifølge rederiets forsvarer, advokat Kenneth Storalm, at båten ikke var inne i Norsk Økonomisk Sone.

- Det ville ha vært vanlig folkeskikk å si ifra på den vanlige radiokanalen først, dersom kystvakta mente de fisket ulovlig, seier Storalm til NRK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere