RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Børs-karamell for tank-Fredriksen

Sist oppdatert:
De to siste årene har vært en sammenhengende parademarsj for verdens rikeste nordmann. Mandag møter John Fredriksen for en gangs skyld motbør på børsen.

Historien om John Fredriksen og hans tankrederi Frontline er nesten for utrolig til å være sann. Ved å satse hus og hjem og enda litt til, har Vålerenga-gutten skaffet seg en posisjon som verdens mektigste tankreder.

John Fredriksen vet bedre enn noen at det går opp og ned i tankmarkedet. De to siste årene har det bare gått oppover. Etter noen magre måneder i 2001 og 2002 var aksjekursen i Frontline, hvor Fredriksen eier halvparten av aksjene, under 30 kroner. I skrivende stund er kursen 259 kroner.

Sommeren bød på krise i oljemarkedet og stigende tankrater, og aksjekursen har gått som ei kule ved Oslo Børs. Toppen ble nådd for fem dager siden, da kursen en stund var oppe i 274,50 kroner. Det gir en børsverdi på 20,4 milliarder kroner for det Bermuda-registrerte rederiet.

De siste dagene har tankratene vært på vikende front, og mandag rammer det Frontline med full tyngde. Aksjen er 1,9 prosent ned i forhold til sluttnoteringen fredag. Også fredag endte Frontline-aksjen ned.

Med noen unntak fra shipping-verdenen, slik som Jinhui og RCCL, er hovedbildet positivt ved Oslo Børs mandag. Tungvekterne Telenor, Statoil og Orkla leder an med en forsiktig kursoppgang, og det samme gjør en rekke selskaper i offshore-sektoren.

I it-sektoren er det nykommeren Ibas som tar rotta på røkla, med en oppgang på 9 prosent. Hovedindeksen var 0,3 prosent opp ved lunsjtider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere