RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Børsåret sluttet nær rekord

Sist oppdatert:
Årets siste handledag på Oslo Børs så lenge ut til å slutte med ny årsbeste, men Frontline og Fjord Seafood sørget for at det glapp.

Etter å ha satt nye rekorder dag etter dag den siste tiden lå Oslo Børs igjen an til ny årsrekord tirsdag. Men hovedindeksen endte istedet ned 0,1 prosent til 170,97 poeng.

Ti år tilbake

Året sett under ett la hovedindeksen på seg hele 48,4 prosent. Det er det samme som oppgangen i 1999. Vi må hele ti år tilbake i tid å finne en sterkere oppgang.

Oslo Børs var blant verdens børser som hadde sterkest prosentvis oppgang, takket være god utvikling i samtlige bransjer. IT-aksjer dominerte likevel årets vinnerliste, og IT-indeksen la på seg hele 89 prosent gjennom året.

90 prosent

Nær 90 prosent av selskapene på Oslo Børs fikk en positiv utvikling i året som gikk. Aller best gikk Tandberg Data og energiselskapet CanArgo Energy, med oppganger på henholdsvis 1.026 og 881 prosent.

Blant de større selskapene kan Frontline, RCCL og Telenor skilte med verdiøkninger på 280, 107 og 67 prosent, skriver Oslo Børs i en pressemelding

Også gjennom årets siste handledag var IT-aksjer med på å prege vinnerlisten.

Etter gårsdagens avtale med Vodafone fortsatte Fast tirsdag opp nye 3,6 prosent. Eierne kan glede seg over 314 prosent verdistigning i 2003.

Q-Free opp igjen

Brikkeselskapet Q-Free var blant dagens vinnere med en oppgang på 19,2 prosent.

Samme vei gikk det for Nera (opp 2,2 prosent) som kunne rapportere om en ordre i Indonesia til en verdi av 20 millioner kroner.

Et av årets store børslokomotiver Frontline, dempet markedet tirsdag med en nedgang på 5,5 prosent. En annen som trakk dagens indeks ned var Fjord Seafood som falt 2,87 prosent.

1,6 mrd

På årets siste handledag ble det omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 1, 6 milliarder kroner.

Norsk Hydro og Telenor stod alene for nær 40 prosent av omsetningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere