RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lise Åserud / SCANPIX

Børsdirektøren slutter

Sven Arild Andersen går fra jobben som toppsjef for Oslo Børs.

Børsdirektør Sven Arild Andersen meddelte i går styret ved Oslo Børs at han ønsker å fratre stillingen som børsdirektør etter inneværende åremålsperiodes utløp 31. desember 2005, ifølge en melding fra Oslo Børs.

Sven Arild Andersen ble ansatt som børsdirektør på åremål 1. januar 2000. Åremålsperioden utløper 31. desember 2005 og åremålsavtalen gir både Andersen og Oslo Børs mulighet til å avslutte eller forlenge ansettelsesforholdet etter periodens utløp.

Han har etter avtalen rett til pensjon fra utløpet av åremålsperioden, og har altså nå informert styret om at han ønsker å fratre stillingen fra nyttår.

- Oslo Børs har vært gjennom en krevende periode både strategisk og operativt, og det har vært utrolig lærerikt og spennende å få lede denne meget kvalifiserte organisasjonen i en spesielt utfordrende periode for Oslo Børs. Løsningene på børsens sentrale utfordringer nå ligger sannsynligvis noe frem i tid, og vil innebære langsiktige og tidkrevende prosesser, sier Sven Arild Andersen.

- Jeg hadde innstilt meg på at Sven Arild skulle stått noe lenger i stillingen som børsdirektør, men konstaterer at han har tatt sin definitive beslutning. Både for styret og for meg som styreleder har det vært en glede å arbeide med Sven Arild disse årene. Særlig vil jeg berømme han for den vellykkede omdannelsen fra stiftelse til allmennaksjeselskap, og for de solide resultatene han har skapt for børsens aksjonærer. Oslo Børs har utviklet seg svært positivt de siste årene, og er i dag en markedsplass med meget god likviditet som nyter stor tillit, såvel i Norge som i det internasjonale investormarkedet. Vi vil nå starte arbeidet med å finne hans etterfølger, sier styreformann Harald Norvik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere