RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Børsen åpner porten

Forrige gang trakk de børssøknaden. Nå vil seismikkselskapet Reservoir Exploration Technology prøve seg igjen, og børsen ønsker velkommen.

- Vår dør er ikke stengt. Vi venter på at Reservoir Exploration Technology skal komme tilbake, sier kommunikasjonsdirektør Per Eikrem til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Trakk søknad
Seismikkselskapet Reservoir Exploration Technology (RXT) søkte opptak på Oslo Børs i november i fjor.

Styret i Oslo Børs behandlet aldri saken. RXT trakk søknaden en uke før den skulle vurderes av børsstyret.

- Ja, det er riktig at vi trakk søknaden. Begrunnelsen var signalene vi fikk per telefon og mail fra Oslo Børs. I korthet sa børsen at pendelen svingte mot nei og at vi trengte lengre historie, sier finansdirektør Odd Erik Rudshaug i Reservoir Exploration Technology til NA24.

Widvey i styret
Tidligere olje- og energiminister Thorhild Widvey ble valgt inn i selskapets styre i april i år. Som tidligere olje- og energiminister har hun en internasjonal kompetanse som RXT vil dra nytte av.

- Widveys internasjonale kontakter er viktige, innrømmer Rudshaug.

Widvey vil ikke kommenetere en eventuell ny børssøknad fra RXT, og sier at avslaget fra Oslo Børs skjedde før hun kom inn i selskapet.

Endringer
Siden søknaden ble sendt i november i fjor har RXT tilpasset selskapet for å gjøre seg brunstig før en eventuell børsnotering.

- Siden i fjor har vi jo lengre levetid og signert en ny kontrakt for en båt. Styret er endret og vi fikk inn et obligasjonslån på 20 millioner dollar, sier Rudshaug.

Selskapet håper på et unntak fra treårsreglen. RXT har kun to års godkjent levetid, regnet fra august 2004.

- Jeg er klar over at vi mangler et år, men vi fikk tidlig i den forrige prosessen beskjed om at dette skulle være mulig, sier Rudshaug.

Selskapet har et sterkt ønske om å bli notert på børsen.

- Det har vi lovet investorene. Dessuten vil det jo gi en bedre prising av selskapet, sier han.

Listen ligger høyt
I noteringsprosesser er det en saksbehandler ved Oslo Børs som har ansvaret for å vurdere nye søknader.

- Men i prosessene diskuteres eventuelle spesielle problemstillinger i et bredere fora, med folk fra flere avdelinger involvert – i hovedsak fra Selskapskontroll og Juridisk avdeling, sier Per Eikrem til NA24.

Den finansielle plattformen vurderes nøye slik at de noterte selskapene ikke havner i en situasjon at selskapet må hente penger kort tid etter notering.

- Hvis en søknad går til børsstyret for behandling følger det med en anbefaling fra administrasjonen på børsen. Innstillingen er selvfølgelig viktig input for styret.

Eikrem mener disse kvalitetssikringene er viktig for at børsen skal fungere.

- Listen for notering er, og skal, ligge høyt, sier Eikrem til NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere