RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Børsen faller - dollaren styrker seg

Sist oppdatert:
Oslo Børs slår følge med de internasjonale markedene og faller i morgentimene i dag. Samtidig styrker dollaren seg over hele verden.

Markedene verden over faller tilbake onsdag, og så også med Oslo Børs. Etter en relativt sterk utvikling onsdag, faller Oslo Børs' hoevdindeks under 230 poeng igjen i dag. Klokken 11.15 står hovedindeksen i 229,14 poeng.

Dagens mest oppsiktsvekkende markedsbevegelse er likevel dollarens markante styrking i forhold til internasjonale valuta og kroner. I skrivende stund er dollaren opp nesten en prosent, og står nå 6,14 kroner.

- Dollaren begynt å styrke seg i Asia i natt, og har fortsatt utover formiddagen i Europa. Jeg vet ikke om noe spesiell grunn til denne bevegelsen, og jeg vil se om trenden varer utover dagen. Dette kan snu igjen, sier makroanalytiker Torgeir Høien i Handelsbanken.

Kronen svekker seg mer i forhold til dollar enn andre valuta. Det tror Høien kan skyldes at oljeprisen har falt jevnt de siste ukene.

Fallende oljepriser gjenspeiler seg også på børsen i åpningstimene. Oljeaksjer som Frontline, Statoil og Hydro faller.

Vinnerlisten preges av små IT-selskaper, med bredbåndsaktørene i spissen. Catch fortsetter sin markante oppgang, og topper vinnerlisten med en kursoppgang på 7,73 prosent. Hakk i hæl følger IT-selskapene Axxesit, Mamut, Norman, NextGentel og Telecomputing, som alle stiger mer enn 3,4 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere