RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Børsen falt tilbake

Etter en rekordåpning falt Oslo Børs tilbake i løpet av dagen, og ikke en gang stormfulle Cindy reddet hovedindeksen.

Oslo Børs åpnet dagen kraftig på en høy oljepris, men ved lunsjtider gikk piffen ut av markedet.

Oljeprisen falt noe tilbake, og det samme gjorde hovedindeksen.

Ikke en gang en opptur i oljeprisen mot slutten av dagen reddet hovedindeksen i sort. Frykt for orkanen Cindy som er på tur mot USAs største importterminal for råolje, og dårlig reservekapasitet i hele verden sender oljeprisen opp på ettermiddagen tirsdag.

Det ble likevel en dårlig dag for oljelokomotivene Statoil og Hydro. Aksjene falt henholdsvis 0,53 og 1,37 prosent på høyt volum, og gevinstsikring er trolig årsaken.

Også Frontline faller, ned over én prosent til 286 kroner.

På topp av dagens vinnerliste finner vi Data Respons, som stiger 9,3 prosent til 64,25 kroner etter å ha meldt om en kontrakt med Saab.

Dataselskapet skal levere dataløsninger som inngår i Saabs systemer for militære jagerfly. Kontrakten består av teknisk avanserte produkter for militære løsninger, og har en verdi på 23 millioner svenske kroner.

Også på vinnerlisten, til tross for fallende bulkrater, er Jinhui Shipping. Traderyndlingen steg 4,3 prosent til 26,50 kroner. Også Fred. Olsens-selskapene Bonheur og Ganger Rolf gjør det bra, og steg henholdsvis 5,32 og 4,42 prosent.

Hovedindeksen falt under 290 poeng, og endte ned 0,11 prosent til 289,49 poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere