RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Børsen føk over 160

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Knalltall fra Telenor, DnB og Gjensidige Nor gir ny årsbeste på børsen med god margin. Sterke positive signaler fra USA sørget for rally mot slutten av dagen.

Følg utviklingen på Oslo Børs her

Oslo Børs steg kraftig torsdag. Hovedindeksen plukket seg opp de to siste timene før børsslutt og steg 2,19 prosent til 160,45 poeng.

- Det er to ting som har drevet børsen her. Vi har fått veldig gode tall i Norge, både DnB og Gjensidige Nor har levert varene, samtidig har Telenor lagt fram sterke tall. For det andre fikk vi fenomenale tall for kvartalveksten i USA. Noen snakker om at det er de høyeste tallene siden 1984, sier analysesjef Peter Hermanrud i First Securities til TV 2 Nettavisen.

Bruttonasjonalproduktet (BNP) i USA viste en vekst på 7,2 prosent i tredje kvartal 2003, ifølge amerikanske statistikkmyndigheter offentliggjort torsdag. Det var vesentlig bedre enn ventet.

Hovedindeksen steg kraftig allerede fra åpning torsdag, og klokken 10:30 var børsen opp 0,85 prosent til 158,36 poeng. Den tidligere toppnoteringen fra september var på 157,14 poeng.

Gode tall både fra Telenor, DnB og Gjensidige Nor sørget for en optimisk stemning gjennom dagen.

Telenor la fram tall som viste et overskudd på 2 milliarder kroner, og aksjen steg saftige 5,95 prosent til 39,20 kroner.

Også fusjonspartnerne DnB og Gjensidige Nor belønnes på børsen. Begge bankene imponerte på bunnlinjen, og kunne vise fram lave tap. Aksjene steg med henholdsvis 6,37 og 5,60 prosent.

Oppdrettskonsernet Fjord Seafood leverte et resultat før skatt på minus 255 millioner kroner for tredje kvartal. Men det var likevel fremgang å spore for selskapet, med en underliggende positiv utvikling i driftsresultatet. Aksjen steg kraftig på børsen, og endte opp 8,61 prosent.

En annen rakett torsdag var PGS som etter overraskende gode kvartalstall steg med hele 18,20 prosent. Aksjen endte på 10,00 kroner, det høyeste nivået registrert siden slutten av juli 2002.

Frontline startet dagen med å fortsette nedturen med et fall på drøyt 1 prosent, senere snudde dette til en oppgang på 1,55 prosent.

Tandberg Data må tåle å gå i rødt til tross for at resultatet som ble lagt fram torsdag viser bedret omsetningen og en langt bedre bunnlinje. Aksjen endte ned 1,22 prosent. Blant andre tapere var Fast Search & Transfer og Tomra.

Det ble samlet handlet aksjer for 4,5 milliarder kroner på Oslo Børs torsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere