RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Børsen fløy til ny årsbeste

Norwegians første dag på børsen ble kronet med opptur. Både lavprisselskapet og hovedindeksen fløy til værs.

Hovedindeksen endte opp 1,33 prosent til 168,60 poeng. Den tidligere årsrekorden ble satt mandag da hovedindeksen endte på 167,50 poeng.

Oppturen på børsen bare øket på mot slutten av dagen. Fra 14-tiden pekte pilene bratt oppover. Hovedårsaken var at USA-børsene fikk en bedre start på dagen enn ventet.

Statoil trakk mye av lasset, med en oppgang på 3,19 prosent torsdag. Også her kom mye av oppturen mot slutten av dagen. Kursoppgangen betyr at selskapet setter ny årsbeste med 72,75 kroner per aksje.

Statoil nærmer seg dermed også all time high fra 2. april 2002, da kursen ble notert til 73,50. Selskapet har nå en markedsverdi på 157,65 milliarder kroner.

Oppgang i oljeprisen førte også til at Norsk Hydro og Golar LNG hadde en god børsdag.

Flere IT-aksjer endte kraftig opp. Opticom, Consorte og Stepstone steg alle rundt 5 prosent torsdag.

Norwegian debuterte på børsen torsdag. Etter bare to og en halv times handel, var det omsatt Norwegian-aksjer for 80 millioner kroner. Med en børsverdi på 616 millioner kroner, betyr det at hver åttende Norwegian-aksje har skiftet eier i løpet av formiddagen.

Mye tyder på at mange aksjonærer har grepet sjansen og solgt seg ut med gevinst allerede i dag. Aksjeemisjonen skjedde til 32 kroner, mens kursen har ligget over 34 kroner hele torsdagen. Det gir en gevinst på minst to kroner per aksje.

Var du så heldig å få tildelt Norwegian-aksjer for 1 million kroner i emisjonen, kunne du teoretisk ha solgt seg ut for inntil 1,084 millioner da kursen var på det høyeste noen minutter etter klokka ti.

84.000 kroner er brukbar betaling for å ha vært medeier i et flyselskap i noen skarve minutter.

Norske Skog, Tandberg og Storebrand var blant taperne torsdag. Hands falt også kraftig tilbake, med 15 prosent til 75 øre.

Samlet ble det omsatt aksjer for rundt 2,8 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere