RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Børsen gransker DNO

Sist oppdatert:
Oslo Børs vil undersøke kursutviklingen i DNO på bakgrunn av TV 2 Nettavisens avsløringer rundt Irak-kontrakten.

På flere nettsteder og i finansmiljøet går det rykter om at meglere og meglerhus i forkant av TV 2 Nettavisens reportasje tirsdag anbefalte sine kunder å selge DNO-aksjer.

- Naturlig å foreta vurderinger
- Oslo Børs vil på bakgrunn av kursutviklingen og medieoppslag i DNO se nærmere på handelsaktiviteten i selskapet. Det er naturlig å foreta vurderinger knyttet til aktiviteten i DNO-aksjen, sier pressetalsmann ved Oslo Børs, Tor Arne Olsen.

TV 2 Nettavisen kunne tirsdag avsløre at den irakiske regjeringen i Bagdad ikke anser DNOs kontrakter i Irak som gyldige, ettersom de ikke er godkjent av sentraladministrasjonen.

Ifølge ryktene i finansmiljøet, som er gjengitt på flere nettsider, skal flere meglere ha fått kjennskap til at TV 2 Nettavisen jobbet med en negativ sak om DNO, og på dette grunnlaget anbefalt sine viktigste kunder å selge DNO-aksjen.

Avviser kritikk
Sjefredaktør Gunnar Stavrum i TV 2 Nettavisen stiller seg uforstående til den kritikk som er rettet mot TV 2 Nettavisen.

- TV 2 Nettavisen har gjort en grundig journalistisk jobb og har oppsøkt primærkilder i nøkkelfunksjoner i Irak. I motsetning til de anonyme DNO-aksjonærene som uttaler seg på forum på nettet, har vi folk i vår stab som kan arabisk. Vi står inne for vår artikkel. Hvordan ryktene om at vi arbeidet med en avslørende DNO-artikkel angivelig spredte seg i meglerbransjen, har vi ingen formening om - annet enn at vi naturlig nok må undersøke saken i flere miljøer før vi publiserer den, sier Gunnar Stavrum.

Stavrum peker på at journalister nødvendigvis må snakke med kilder også før man publiserer en sak, og at media ikke kan gå god for hva disse kildene gjør med den informasjonen som de måtte få i løpet av en slik samtale.

Les også:Knuser DNO-avtale og - Kurderne gir aldri fra seg oljen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere