RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Børsen klarte ikke presset

Sist oppdatert:
Oslo Børs holdt seg i god form frem til lunsj tirsdag. Men da var det brått slutt.

Mandag falt Oslo Børs tilbake etter et par dagers oppgang. Tirsdag startet hovedindeksen svakt opp, sammen med de toneangivende børsene i Europa. Men oppturen tok en brå slutt og litt over 11 bar det kraftig nedover.

56 aksjer falt og bare 40 klarte å holde seg i pluss. Blant de få store som endte dagen godt var Frontline, Norsk Hydro og RCCL. De tre selskapene trakk opp på New York-børsen mandag fortsatte her hjemme. Frontline stoppet etter en oppgang på 1,28 prosent og for John Fredriksen blir det også penger av at Golar Holding endte opp 1,2 prosent.

Tøft for Telenor
PGS tok turen tilbake til vinnerlisten, med en oppgang på drøye fire prosent. Øverst på dagens vinnerliste endte Scana Industrier etter en opptur på 18,92 prosent.

Telenor slet også tirsdag i motvind og falt 1,94 prosent til 31,90 kroner. Ifølge meglere TDN Finans har snakket med er en mulig forklaring usikkerheten rundt UMTS-konsesjonene som har søknadsfrist fredag. Det er høyst uklart hvem og om noen aktører vil søke, men både Hutchison og Vodafone har vært nevnt som mulige utfordrere til Telenor og NetCom.

Røkke taper
Aker Kværner leverte resultater på linje med forventningene mandag, men tirsdag straffes kursen ned 3,06 prosent. Norske Skog og Tomra trekker ned henholdsvis 2,06 og 2,64 prosent.

Over to prosent fall ble det også for Tandberg som sliter med tilliten etter at sentrale insidere har solgt seg ned i selskapet. Nera tok også en solid plass på taperlisten med et fall på 4,88 prosent.

Hovedindeksen endte ned 0,64 prosent til 150,5 poeng. Det ble omsatt aksjer for 2,1 milliarder kroner.

I USA ble ferske tall om forbrukertilliten sluppet tirsdag ettermiddag. Tallene er bedre enn ventet, mens eiendomssalget falt. Dow Jones Indeksen er ned 0,57 prosent Og Nasdaq-indeksen har falt 1,16 prosent ved 16.15-tiden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere