RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Børsen mot nye høyder

Sist oppdatert:
Oslo Børs strekker seg mot nye rekordhøyder i formiddagstimene.

Oppgangen ledes an av offshoreselskapet Subsea 7, som la frem sterke tall etter børsslutt i går. Selskapet stiger 14,06 prosent til 73 kroner og er blant de mest omsatte aksjene i dag. Også Wilh. Wilhelmsen, som nylig la frem sterke kvartalstall, stiger 3,87 prosent til 188 kroner.

Blant aksjene som stiger sterkest er også datasikkerhetsselskapet Norman (3,64 prosent), Petrojack (3,31 prosent) og panteselskapet Tomra (3,64 prosent), sistnevnte i vente på at den tyske handelens toppsjefer presenterer hjørnesteinene i det nye pantesystemet.

Stiger på kvartalstall
Nettrekrutteringsselskapet StepStone la i dag frem resultater for årets andre kvartal. Selskapet sliter fortsatt med inntjeningen, og endte opp med et underskudd på 0,6 millioner kroner før skatt. Tross røde tall har selskapet forbedret resultatet betydelig. I samme periode i fjor tapte selskapet 1,6 millioner kroner.

Omsetningen økte til 7,1 millioner euro (vel 56 millioner kroner), mot 4,6 millioner euro i samme periode i fjor. Dette er den største omsetningen på tre år for selskapet.

- StepStone has gjort betydelige fremskritt I de første seks månedene I 2005 (¿) På bakgrunn av sterk organisk vekst og den positive virkningen av nylige oppkjøp, gjentar styret sitt tidligere utsagn om at selskapet vil oppnå en overskudd for virksomheten i løpet av 2005, skriver selskapet i en børsmelding.

Aksjemarkedet har reagert på tallene med å sende StepStone opp 2,78 prosent, til 7,40 kroner.

Oljeprisen opp
Børsen drives oppover av oljeprisen, som stiger i dag etter en eksplosjon ved BPs raffineri i Texas City. Børskjempene Statoil og Hydro legger på seg henholdsvis 0,90 og 0,40 prosent.

Hovedindeksen seg til rekordhøyder etter børsåpning. Den har nå falt litt tilbake og står i 297,87, en oppgang på 0,53 prosent. 71 selskaper stiger i kurs, mens 25 faller.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere