RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Børsen puster i bakken

Etter gårsdagens jevne oppgang, har Oslo Børs onsdag formiddag tatt en pust i bakken.

Hovedindeksen er klokken 12.00 mer eller mindre uforandret fra i går. Da endte Oslo Børs på 243,18 poeng - den beste noteringen noensinne. Klokken 12.00 onsdag, står børsens hovedindeks i 242,95 poeng.

Også i dag er det Orkla som styrer børsen. Aksjen er den mest omsatte, og er svakt ned etter kursrallyet i kjølvannet av konsernsjef Jebsens avgang i går. Orkla omsettes i øyeblikket for 207,50 kroner, ned en kvart prosent fra gårsdagens rekordnotering.

Spekulasjonene rundt Jebsens arvtager er selvfølgelig i gang - med de «usual suspects» på kortlisten. Tom Ruud og Åge Korsvold er selvfølgelig på listen - og de kvinnlige «alibiene» består denne gangen av den sedvanlige Barbra Thoralfsson og kanskje litt mer overraskende Åse Aulie Michelet.

Blant de øvrige tungvekterne på Oslo Børs er bildet noe blandet. Statoil er svakt opp, mens Hydro er tilsvarende svakt ned - begge rundt 0,2 prosent. Aker Kværner fortsetter oppgangen fra i går, og er opp 1,87 prosent til 190.50 kroner.

Den lille oljemyggen Altinex er dagens børsvinner med en oppgang på drøyt 7 prosent. Selskapet gjennomførte mandag en emisjon, og har siden gått jevnt og trutt på børsen. I løpet av de siste handledagene har aksjen steget fra 0,23 kroner til 0,29 kroner.

I motsatt ende finner vi en annen mygg - IT-selskapet Axxessit. Nykommeren - børsnotert i fjor vår - har slitt helt siden noteringen, og dagens resultatfremleggelse skuffet også markedet. Aksjen er ned drøye 7,5 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere