RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Børsen ristet av seg terrorangsten

Sist oppdatert:
Torsdagens bombe-sjokk i Istanbul var raskt glemt i finansmiljøet, og Oslo Børs endte godt inne på plussiden.

Terroranslagene mot britiske mål i Istanbul sendte sjokkbølger over hele finansverdenen. Oslo Børs greide seg bedre enn gjennomsnittet på grunn av en oppgang i oljeprisen, og endte gårsdagen svakt opp.

Fredag morgen var stemningen fortsatt nervøs, men nervøsiteten forsvant raskt ut over formiddagen. Hovedindeksen endte til slutt 0,84 prosent opp til 159,91 poeng.

Blant tungvekterne er Storebrand vinneren med en oppgang på 2,2 prosent. Selskapet regnes som en het oppkjøpskandidat, og kursen nærmer seg igjen 42 kroner.

For en drøy uke siden var kursen en kort stund over 43 kroner, men aksjen har falt i takt med det generelle markedet siden årsrekorden ble satt 13. november i år.

Vinner nummer to ble Telenor, som har fått hard medfart etter at kursen var oppe i 41,50 10. november. Fredag slutte kursen på 39,70 etter en oppgang på pene 2 prosent.

Også Hydro har falt markant tilbake etter å ridd på en oppgangsbølge i hele høst, men fredag ble aksjen blant vinnerne etter en opptur på 1,9 prosent til 396,50. Tandberg er en annen aksje som hevdet seg godt med en stigning på 1,2 prosent.

Lettvekteren Medi-Cult fikk en oppgang på knapt 6 prosent på høy omsetning. Aksjekursen har steget fra knapt åtte til drøyt 11 kroner i løpet av november.

John Fredriksen-selskapene Golar LNG, Northern Offshore og Frontline faller tilbake, og det samme gjør Schibsted, som fredag meldte om et mulig stortap i annonseinntektene for Svenska Dagbladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere