RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Børsen skal opp ti prosent

Foto: Scanpix
Sjefanalytiker Peter Hermanrud i First Securities anslår at kursene kan stige ti prosent fra desember til januar. Nyttårseffekten kan bli spesielt stor i år, ettersom mange investorer vil flytte pengene fra banken og til aksjemarkedet.

Det er mange som mener at januareffekten blir kortere og mindre for hvert år, både fordi flere priser den inn og fordi AMS-sparingen er kuttet ut.

Men sjefanalytiker Hermanrud tror januareffekten fortsatt slår til, ifølge Dagens Næringsliv.

Og analysesjef Jens-Morten Wembstad i Gjensidige NOR støtter Hermanrud.

- Mange investorer er nok litt irriterte for å ha mye penger på bok nå som aksjemarkedet har steget førti prosent i år. Flere av disse investorene vil benytte anledning til å vekte seg opp i aksjer i tiden fremover, sier Wembstad til Dagens Næringsliv.

Ettersom det har vært så mye aktivitet i markedet hittil i år, mener Wembstad at investorene mer og mer nervøse for ikke å få delta i oppgangen. Dessuten vil januareffekten bli forsterket av økt aksjeandel i budsjettene til forvaltere, pensjonskasser og forsikringsselskaper.

- Jeg tror at oddsene er gode for at det vil skje rundt nyttår. Flere kommer til å føle at de har for lite aksjer. Når det har vært et bra år med hensyn til børskurser og inntjeningsutvikling, vil mange føle at aksjer er et attraktivt investeringsalternativ, særlig i forhold til rekordlave renter, sier Hermanrud til Dagens Næringsliv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere