RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Børsen skled i rødt

Etter gårsdagens toppnotering, skled børsen jevnt ned i rødt onsdag.

Børsen klarte ikke å forsvare gårsdagens oppgang, og skled sakte - gjennom hele dagen - ned i røde tall. Dagen endte ned en kvart prosent, til en ny sluttnotering på 242,58 poeng. Det ble omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 3,9 milliarder kroner.

Mens det i går var Orkla som dro børsen opp, bidro selskapet i dag til å sende børsen ned. Også i dag endte det sjefsløse selskapet på omsetningstoppen, men nå i røde tall. Ned en halv prosent fra i går, på siste omsatte 207 kroner.

Fortsatt går ryktene rundt Orkla - ikke minst hvem som skal overta sjefsstolen. Det kan bli avgjørende for om selskapet fortsetter som en enhet, eller om det splittes opp. Stein Erik Hagen var i dagens Finansavisen svært tvetydig på sin holdning til slakting av Orkla.

I det ene øyeblikket hevder han å være imot en oppspitting, i neste øyeblikk åpner han for å kvitte seg med virksomheter som ikke passer inn.

Norske Skog-aksjonærene hadde ingen god børsdag onsdag. Aksjen falt med 3,58 prosent, ettersom utsiktene for avispapir synes noe svekket.

Statoil steg med en kvart prosent, til 97 kroner, mens Hydro på sin side falt med 1,61 prosent til 488 kroner.

Dagens taper blant de mest kjente selskapene var likevel Software Innovation, som leverte skuffende tall for fjerde kvartal. Aksjen falt 8 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere