RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Børsen tynnes ut

Foto: Scanpix
Stadig flere kvalitetsselskaper forsvinner fra Oslo Børs. Budet fra General Electric på Amersham skaper bekymring hos investorer for at selskapslisten hos Oslo Børs skal bli ytterligere uttynnet.

Stadig flere kvalitetsselskaper forsvinner fra Oslo Børs, påpeker administrerende direktør i Folketrygdfondet, Tore Lindholt, sammen med andre investorer og aksjemeklere som Riulf Rustad og Jan Petter Sissener.

- Nå har vi bare tre selskaper på Børsen som har en markedsverdi på over ti milliarder kroner som ikke er statskontrollerte, sier Sissener med henvisning til Royal Carribean Cruises, Norske Skog og Orkla.

- Norge er i ferd med å bli et filialland, og det kommer ikke til å slutte med Amersham. Det er bare et spørsmål om tid før Norske Skog og Orkla forsvinner fra Oslo Børs. Spørsmålet er bare om hvem som forsvinner først, sier Sissener til Dagens Næringsliv ifølge NTB.

- Oslo Børs framstår etter hvert som mindre og mindre interessant som investeringsplass, sier Lindholt. Rustad mener at man i mindre grad enn tidligere bare kan operere som investor på Oslo Børs.

Begge gir uttrykk for at det et større børssamarbeid i Norden kan være en vei å gå for å møte den uheldige utviklingen. Sammenslåing av børser i Norden og et større samarbeid, også med andre europeiske børser, er ikke nye forslag, men har vært nevnt flere ganger tidligere i samband med Oslo Børs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere