RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Børsen vaker rundt 200-merket

Oslo Børs Børsen
Oslo Børs Børsen Foto: Roald, Berit (Scanpix)
Sist oppdatert:
Hovedindeksen på Oslo Børs falt så vidt under 200-merket fredag formiddag.

Flere ganger de første tre kvarterene var hovedindeksen nede og snuste på 200, og var litt under ved flere tilfeller. Men hver gang henten børsen seg inn igjen - og la seg parallelt med 200- merket.

Etter sterk nedgang både i USA og i Asia, var det en reell fare for nedgang også i Oslo. Men foreløpig har børsen holdt seg relativt bra. Litt før klokken 09.30 duppet hovedindeksen så vidt under 200-merket, men fikk en rekyl opp med det samme. Klokken 09.37 var børsen så vidt i minus da indeksen sto i 201,34 - et fall på 0,09 prosent. Børsen fortsatt helt opp til 205-merket før den snudde rett før lunch.

Da bar det ned for å teste 200 igjen.

Tungvekterne Yara, Hydro og Telenor var ned fra starten av. Men etterhvert snudde børsen opp, anført av Statoil, Marine Harvest og Rocksource. Årsaken til oppgangen var SSB-tall som viser at inddustriproduskjonen i januar bedret seg i forhold til tallene i desember. Indeksen falt med 1,3 prosent i januar, mot en nedgang på 2,4 i desember.

John Fredriksens tørrlastrederi Golden Ocean fortsetter nedgangen også fredag. I en melding til Oslo Børs opplyser selskapet at de trenger penger, noe som de antakelig skal få til via en emisjon. Aksjen falt med over 20 prosent til 2,42 fredag morgen.

Oljeprisen startet svakt ned fredag morgen, og et fat Brent olje med levering i april ble notert til 43,63 dollar - ned 0,18 prosent. Litt utover formiddagen snudde oljeprisene oppover igjen, og kunne kjøpes til over 44 dollar fatet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere