RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Børsfall med Telenor i spissen

Sist oppdatert:
Etter rekordnoteringer flere dager på rad, er Telenor nå på vei ned på Oslo Børs. Også oljeselskapene trekker i negativ retning, mens rikmannsselskapet Aktiv Kapital topper taperlisten.

Telegiganten Telenor stoppet mandag på tidenes høyeste notering, på 59,50 kroner. Tirsdag faller imidlertid selskapet noe tilbake, med 0,84 prosent. Dermed er kursen nede i 59 kroner.

Det er mye spenning blant teknologi-investorene knyttet til Intel-tallene som kommer senere i kveld, ettersom disse pleier å være relativt retningsgivende for IT-markedet. Konkurrenten AMD varslet om dårlige tall, og dermed er det også usikkerhet i forhold til Intels resultat.

Fast, Tandberg og Ementor faller med på den røde børsen i Oslo. Fast er ned 1,42 prosent, etter at Fondsfinans ifølge Finansavisen mener oppsiden i selskapet er tatt ut. Tandberg slanker seg 1,04 prosent, mens Ementor faller hele 3,04 prosent.

Oljeselskapene ruver også i rødt i toppen av mest omsatt-listen. Hydro er ned 0,74 prosent, og kollega Statoil faller 0,80 prosent.

Oppkjøpsjeger Orkla faller 0,75 prosent, etter oppturen mandag. Før børsåpning i går overrasket nemlig industriselskapet med en melding om at de hadde kjøpt seg opp til like over 50 prosent i Elkem.

Rikmannsselskapet Aktiv Kapital, der milliardær John Fredriksen er storeier med 40 prosent, topper formiddagens taperliste. Inkassoselskapet er ned 7,02 prosent, etter at meglerhuset Carnegie kom med en negativ vurdering.

På den positive siden er det ikke mange selskaper blant de store. Stolt-Nielsen stiger med 2,11 prosent, mens Tandberg Television er opp 0,46 prosent. I toppen av vinnerlisten ligger Active 24, med en oppgang på 11,28 prosent.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 0,56 prosent, til 237,38 poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere