RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Børsmygg hang på jagerfly

(EPA/Scanpix)
Hexagon Composites ble dagens vinneraksje på Oslo Børs. Selskapet presenterte en avtale med forsvarsgiganten Loockheed Martin. Det skjedde på en ellers slapp børsdag.

Avtalen mellom den amerikanske forsvarsgiganten og den norske børsmyggen er kun en intensjonsavtale. Likevel satte aksjemarkedet pris på det det hørte og aksjen steg 16 prosent, og endte dagen på 3,18 kroner.

Hexagon kan, dersom avtalen blir realisert, dersom avtalen fullbyrdes, bli en sentral leverandør til det neste store amerikanske kampflyprosjektet. Joint Strike Fighter skal erstatte flere av dagens kampfly i det amerikanske forsvaret, og er ett av de største prosjektene i det amerikanske forsvaret for øyeblikket. Hexagon oppgir ikke noen verdi på avtalen.

Stille børs
Mandag ble den neste slappeste børsdagen hittil i november. Det ble omsatt aksjer for 3,1 milliarder kroner - godt under snittet for høsten. Børsen endte dagen på 225,51 poeng, en nedgang på 0,27 prosent fra i går.

Oljeprisen steg i dag til 45 dollar fatet. Likevel falt både Hydro og Statoil tilbake på Oslo Børs. Selskapene toppet omsetningstoppen, men falt henholdsvis 0,73 prosent og 0,27 prosent. Hydro endte dagen på 478,50 kroner, mens Statoil ble plottet inn til 93,75.

Frontline derimot tok følge med oljeprisen, og fortsatte den svært positive kurven selskaper er inne i. For fjerde dag på rad steg Frontline - i dag med 4,73 prosent - og endte dagen på 387,50 kroner.

Buklanding for Norwegian
Blant dagens taperaksjer er det flyselskapet Norwegian som utmerker seg med et børsfall på 5,31 prosent. Aksjen endte dagen på 10,70 kroner. En økt oljepris slår uheldig ut for Norwegian, og er dermed forklaringen på dagens aksjefall.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere