RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Børsnedgang fra rekordnivå

Sist oppdatert:
Oslo Børs falt tilbake fredag, etter å ha satt ny rekord torsdag.

Hovedindeksen ved Oslo Børs gikk fredag ned 0,88 prosent til 253,36 poeng.

De fleste store selskapene avsluttet uken i rødt på Oslo Børs. Hydro, Tandberg, Telenor, Yara, Frontline, Storebrand og Aker Kværner sank alle i løpet av børsdagen.

Gjødselselskapet Yara falt 1,15 prosent til 86 kroner, selv om selskapet i dag tidlig la frem rekordgode kvartalstall. Det som kan trekke noe ned er varsel om høye investeringer og energikostnader i 2005, samt at det til en viss grad var valutaeffekter som trakk opp tallene for fjerde kvartal.

Offshoreselskapet Smedvig gikk ned 2,75 prosent til 106,25 kroner etter kvartalstall i går ettermiddag, som markedet bedømte som skuffende.

Oljegigantene Statoil og Hydro gikk hver sin vei. Statoil marginalt opp, og Hydro ned 0,85 prosent.

En av vinnerne fredag ble Fjord som steg 2,69 prosent opp til 3,05 kroner, etter å ha meldt om kjøp av aksje i konkurrenten Cermaq, der Staten er største eier. Fjord ønsker dialog rundt en fusjon. Domstein, som er store eier i Fjord, steg også.

Aksjekursen til TFDS har til tross for råtne resultater steget hele uken, også fredag. Rederiet ble en av vinneren med en oppgang på 4,65 prosent til 90 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere