RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Børsras med oljegigantene i spissen

Sist oppdatert:
Etter kraftig fall fredag, åpnet uken i rødt på Oslo Børs. Det er de store børslokomotivene som drar indeksen ned, med oljegigantene i spissen.

Forrige uke endte med knall og fall for Oslo Børs. Da dårlige ledighetstall fra USA kom like før klokken tre fredag, stupte hovedindeksen. Også andre europeiske børser fikk merke de elendige tallene.

Mandag åpnet Oslo Børs med videre fall, og hovedindeksen endte ned 0,91 prosent til 194,70 poeng. Tirsdag holder den amerikanske sentralbanken rentemøte, og markedet er avventende.

Det er de store tunge selskapene som trekker ned.

Norsk Hydro, som topper omsetningslisten med 538 millioner kroner, har foreløpig falt med 1,52 prosent. Også Statoil er ned, med 1,17 prosent. Nedgangen skyldes hovedsakelig at oljeprisen har falt, selv om kurven nå peker opp igjen.

Telenor og RCCL er ned henholdsvis 0,63 og 1,28 prosent. Orkla, Tandberg og Storebrand står også i rødt. Tandberg Television og Golar er ned, med respektive 2,14 og 0,26 prosent.

Frontline og DnB NOR er blant de får selskapene som går mot strømmen. Frontline stiger 1,05 prosent, og det meldes om små endringer i tankratene i helgen. Flere meglerhus er positive til tankskiprederiet. DnB NOR er opp 0,21 prosent.

Fast begynte dagen med et kraftig fall, men avsluttet opp én prosent.

Det ble omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 2,1 milliarder kroner mandag. 78 selskaper sank, mens 22 steg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere