RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Børsrekord i USA

Sist oppdatert:
Etter mye elendighet den siste uken, var det virkelig fart på Wall Street torsdag.

Dow Jones-indeksen steg med rundt to prosent, og hadde sin beste dag på nesten to år. Nasdaq steg med over 2,5 prosent og S&P500-indeksen steg nesten to prosent.

Blant de gode nyhetene var at tallet på førstegangsregistrerte arbeidsledige var i forrige uke lavere enn på svært lenge, nemlig 296.000 amerikanere. Det er bare andre gang siden oktober 2000 at tallet er under 300.000, melder CNN Money.

Sentralbanksjef Alan Greenspan råder det offentlige til å kutte utgifter for å stagge de offentlige budsjettunderskuddene som han mener truer den amerikanske økonomien.

Investorene var ivrige etter å kjøpet aksjer etter svært gode inntjeningsrapporter fra flere selskaper, deriblant Nokia og Motorola, som steg henholdsvis 6,6 og 7 prosent . Godt mottatt ble det også at New York Stock Exchange planlegger å gå sammen med Archipelago Inc.

Pengene satt løst fordi mange mente det var mulig å gjøre røverkjøp dagen etter at inflasjonsfrykt overskygget mange gode kvartalsrapporter.

- Nå ser jeg ingenting annet en gradvis stigning for resten av 2005, sier Matt Kelmon, portfoliomanager i Kelmoore Strategy Funds.

Til tross for den sterke oppgangen ville flere analytikere ikke erklære nedgangen som startet forrige uke for over. De advarer om at markedet har hatt problemer med å følge opp slike sterke dager tidligere.

- Markedet er fortsatt nervøst. Vi ser sterke inntjeningstall, men elendige makroøkonomiske tall i mars, og det er det store dilemmaet. Jeg tror vi må vente en måned til med makrotall for å finne ut om mars bare var et økonomisk glipp eller ikke, sier Jay Suskind i Ryan Beck & Co. til AP.

Dagens nøkkeltall:
Dow Jones: +206,24 (+2,06 %) til 10.218,60
Nasdaq: +48,65 (+2,54%) til 1.962,41
S&P 500: +22,45 (+1,97%) til 1.159,95

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere