RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Tandberg)

Børsrekord ved ukeslutt

Sist oppdatert:
Kraftige oppturer fra Tandberg Television, Norsk Hydro, Statoil og Frontline sender børsen opp til ny rekord.

Hovedindeksen endte opp 1,03 prosent, til 249,42 poeng. Dermed ble en ny børsrekord satt på tampen av uken.

Fredag er resultatdag på Oslo Børs. Gresvig, Aktiv Kapital og Telecomputing er blant selskapene som har lagt frem tall for fjerde kvartal i fjor.

Tandberg Television kom med et positivt resultatvarsel, der selskapet meldte om et ventet resultat på 55 millioner kroner. Det er én million bedre enn analytikernes spådommer. Dermed hopper Tandberg TV til værs, og er et av børsens mest populære selskaper. Tandberg TV endte dagen opp 14,50 prosent, og ligger på fjerde plass på omsetningslisten

Tidligere slektning Tandberg kom med sitt resultat torsdag etter børs. Selv om resultatet på 22,4 millioner dollar var bedre enn fjoråret, var det likevel ikke helt der analytikerne ventet det skulle være.

I løpet av dagen har selskapet beveget seg på begge sider av skalaen, men stod tilslutt i blått. Tandberg er opp hele 6,16 prosent.

Telecomputing kunne vise til et resultat i fjerde kvartal på 3,2 millioner kroner, mot fire millioner på samme tid i fjor. Til tross for de skuffende tallene, kunne selskapet samtidig melde om en ny stor kontrakt. Dermed stiger Telecomputing med 11,59 prosent, og er en av morgenens vinnere.

Inkassoselskapet Aktiv Kapital, der børsmagnat John Fredriksen er storeier, hadde et noe svakere resultat enn fjorårets. Selskapet er opp 0,85 prosent. Aktiv Kapital melder samtidig at de har kjøpt halvparten av C&A Finland. Gresvig er opp 3,30 prosent på gode tall.

Tomra er ned 1,75 prosent, etter at det ble kjent at toppsjef Erik Thorsen fratrer.

Oljeselskapene er opp på grunn av stigende oljepris og bytte av eierandeler. I tillegg melder Hydro at de vil modernisere kloranlegget på Rafnes. Norsk Hydro stiger hele 2,24 prosent, mens Statoil er opp 1,49 prosent. Tankrederiet Frontline stiger 1,32 prosent.

Dagens taper er Technor, som falt med 18,60 prosent etter et resultatvarsel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere