RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Børssluggerne faller

Sist oppdatert:
Oslo Børs stuper over to prosent ved ukeslutt, godt hjulpet av oljeselskapene, Frontline og andre børssluggere.

Det er stort sett bare rødt å spore på børsen blant de store selskapene. Bare gullselskapet IGE stiger, med stusselige 5,26 prosent.

Norsk Hydro og Statoil ruver i toppen av omsetningslisten med fall, på respektive 2,89 og 0,45 prosent. Hydro faller til tross for at Investtech ifølge Stocklink.no trekker frem oljeselskapet som dagens kjøpskandidat.

I tillegg sendte selskapet ut en børsmelding om at Hydro får en estimert gevinst på 230 millioner kroner etter salget av sin andel i Pronova Biocare. andelen på på 19,5 prosent ble solgt for 275 millioner kroner.

Oljeprisen har i løpet av dagen trukket ned.

Frontline er ned 3,70 prosent, mens Telenor er ned 1,29 prosent.

Torsdag meldte Bloomberg News at Telenor vil refinansiere en kredittrettighet på 1,5 milliarder euro som fra 2003. Selskapet ønsker en ny syvårig avtale med Nordea som koordinator.

Tandberg, Norske Skog og Orkla noteres i dag uten utbytte. Tandberg noteres minus 0,55 kroner, og selskapet kunne i går legge frem bedre tall en ventet for første kvartal. Orkla noteres uten 9,50 kroner, mens Norske Skog er minus seks kroner.

Yara faller 3,46 prosent, mens DnB NOR og Storebrand er ned 1,13 og 2,90 prosent.

Kjell Inge Røkke må også i dag se seg slått på Oslo Børs. Aker Kværner faller 2,11 prosent. Kværner er ned 4,63 prosent, mens Aker Yards er ned 1,32 prosent.

Bare 12 selskaper ligger på dagens vinnerliste, med Strømme i toppen. Selskapet steg i løpet av fredagen 11,88 prosent.

Hovedindeksen falt med hele 2,09 prosent, til 257,24 prosent. Ikke siden begynnelsen av august i gjor har Oslo Børs falt så mye.

Her kan du følge børsens utvikling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere